4 vuistregels om op de eerste pagina van Google te komen

Een plaats op de eerste pagina van Google met de juiste zoekterm(en) kan leiden tot veel bezoekers, leads en sales.
Dat is dan ook de reden dat veel mensen op de eerste pagina van Google willen staan!
Helaas weten veel mensen Google nog niet te overtuigen dat hun website relevanter is dan miljoenen andere websites op het internet.

Er zijn vier simpele vuistregels die je zullen helpen om jouw website op die eerste pagina in Google te krijgen.
Deze vuistregels werken zelfs met het nieuwe Google machine learning algoritme!

Vuistregel 1: Speel niet vals

Google wil de meest relevante webpagina’s als zoekresultaat weergeven. Ze willen het beste antwoord geven op de zoekopdracht.

Wanneer je een hoge ranking wilt krijgen voor een zoekwoord waarvoor jouw pagina niet echt relevant is krijg je geen goed resultaat. Je zou zelfs veroordeeld kunnen worden als spammer als je valse trucjes gebruikt om hiermee toch hoog te scoren. Ook als je website grotendeels bestaat uit advertenties en affiliate links zal het zeer moeilijk worden om goede ranking te krijgen.

Gebruik dus geen trucjes of “geheime technieken” om een betere ranking te krijgen. Koop geen linkjes in en gebruik geen andere “shortcuts” die snelle resultaten beloven. Google komt hier vroeg of laat toch achter en dan heb je echt problemen met je website, deze kan zelfs uit de zoekresultaten verwijderd worden! Trucjes werken niet meer.

Vuistregel 2: Laat Google zien dat jouw webpagina’s relevant zijn

Een website over hondenbrokken zal geen hoge ranking krijgen op een zoekterm als ” allround dj”. Van een hoge ranking op het zoekwoord “puppy hondenbrokken” zou deze site meer profiteren.

Het probleem is dat Google de mogelijkheid moet hebben om uit te zoeken of een webpagina relevant is op de zoekterm “puppy hondenbrokken”. Hiervoor dien je dan ook een pagina van jouw site te optimaliseren.
Simpel gezegd betekent het optimaliseren hiervoor dat je het Google gemakkelijker maakt om uit te zoeken waar jouw website over gaat.

Als Google pagina’s van jouw website bezoekt zal het de volgende elementen analyseren:

  • de URL structuur
  • de title-tag en de meta-tags
  • de body-tekst
  • de kopteksten (H1, H2, H3 enz. tags)
  • alt atributen van afbeeldingen
  • de site-structuur en interne-link structuur
  • uitgaande links
  • en nog heel veel andere factoren in de HTML-code van de webpagina’s

Elk element kan jouw zoekterm bevatten en Google laten zien dat de website relevant hiervoor is. Dit betekent echter niet dat je hierin zomaar overal je zoekterm kunt proppen.

Je kunt je website ook over-optimaliseren en daardoor gebanned worden uit de Google zoekresultaten. Het is belangrijk dat je de juiste elementen optimaliseert en je zoekwoorden in de juiste frequentie invoegd.

Vuistregel 3: Andere websites moeten bevestigen dat jouw webpagina’s relevant zijn

In aanvulling op voorgaande geoptimaliseerde elementen is Google sterk afhankelijk van links die van andere websites naar jouw website verwijzen. Feitelijk is het zo dat andere websites moeten bevestigen dat jouw webpagina relevant is voor een bepaalde zoekterm.

Hoe meer websites linken naar jouw website, des te beter is deze zichtbaar in Google. Hoe meer andere websites gebruik maken van een speciale zoekterm als de gekoppelde tekst (anchor-text) in de links naar uw website, des te belangrijker jouw website is voor dat zoekwoord.

Een webpagina welke geoptimaliseerd is voor de zoekterm “puppy hondenbrokken” kan ook een hoge ranking krijgen voor de term “puppy brokjes” wanneer genoeg websites linken met deze tekst naar jouw webpagina over puppy hondenbrokken.

Ook is het belangrijk dat andere websites relevant zijn aan jouw site. Als een website die over hondenvoer gaat linkt naar jouw website over hondenbrokken zal dit een groter effect hebben op jouw ranking in Google dan een link van een site over muziekinstrumenten.

Een link van een webpagina die alleen links naar hondenvoer-gerelateerde webpagina’s plaatst is ook meer waard dan een link van een webpagina die verwijst naar allerlei pagina’s. Het verkrijgen van de juiste links is van cruciaal belang als je op de eerste pagina met zoekresultaten wilt komen.

Vuistregel 4: Je website moet een schone geschiedenis hebben

De leeftijd van uw domein en zijn geschiedenis zal ook worden overwogen door Google. Hoewel Google zegt dat de leeftijd niet zo veel toe doet, zal een domeinnaam die al een lange tijd actief is gemakkelijker een hoge ranking krijgen.

Echter, als jouw domeinnaam eerder door spammers is gebruikt, kunt je nog steeds last van de ranking sancties die zijn toegepast op de vorige inhoud.

eerste pagina van Google onder de loop

Zo kom je dus op de eerste pagina van Google

Als je bovenstaande 4 vuistregels volgt en op deze manier jouw webpagina’s optimaliseert, zal je website de eerste pagina van Google weten te bereiken. Dit lukt niet over een nacht ijs, maar het is zeker iets dat kan worden gedaan binnen een paar weken als je de juiste dingen te doen.

Hulp nodig of uitbesteden aan ons? Neem vrijblijvend contact op
Contact

Delen: